Kapsaicyna

Kapsaicyna

Cena: 

35.00 zł

Opis: 

  • pobudza komórki nowotworowe do apoptozy (samozniszczenia), atakując ich mitochondria (które odpowiadają za wytwarzanie energii).
  • zawarta w żywności w niewielkich dawkach pobudza trawienie.
  • podkręca metabolizm i sprzyja spalaniu tkanki tłuszczowej poprzez zwiększenie wytwarzanie ciepła
  • regularne stosowanie małych dawek kapsaicyny zmniejsza ryzyko wystąpienia wrzodów żołądka. Nie wolno jednak przesadzić, bowiem istnieją dowody na to, że w dużych stężeniach może żołądkowi szkodzić
  • powoduje poszerzenie światła naczyń krwionośnych – w rezultacie spada opór obwodowy, a co za tym idzie również ciśnienie krwi.
  • ma zdolności redukowania stresu oksydacyjnego. To zaś lokuje ją w elitarnym gronie naturalnych przeciwutleniaczy. Regularne przyjmowanie kapsaicyny może opóźnić rozwój miażdżycy. Dzięki temu zmniejsza również ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej serca oraz zawału mięśnia sercowego.
Dawkowanie:

dorośli –  1 łyżeczka po obiedzie,popić olejem lub zagryżć masłem 

 

Skład

Olej z winogron,papryczka habanero

Producent

Labolatorium Dalenowe, mgr inż. Robert Lejczak

46-037 Karłowice